Elektromos fűtés alternatívák napjainkban

A reggeli hidegek, az esti lehűlések ellen kiváló kiegészítő elem lehet egy elektromos fűtés , sok esetben praktikusabb és költséghatékonyabb választás a hagyományos (gázkazán, gázkonvektor, stb.) fűtési módszereknél.

elektromos fűtés
Radiátor a fűrdőszobában

Ha csak kiegészítő fűtésre van szükségünk egy-egy helységbe (pl: wc, fürdő, gyerekszoba, garázs, stb.) akkor egyértelműen az elektromos fűtés nyújthat segítséget. Praktikus, mert nem igényel semmilyen engedélyt vagy tervet (gázterv), ezen felül a bekerülési költségünk is jóval alacsonyabb, a gyors kivitelezésnek köszönhetően akár pár óra alatt élvezhetjük a bekapcsolt készülék jótékony hatását. Természetesen csak akkor, ha az elektromos hálózatunk megfelelően megtervezett és biztonságos az új fogyasztók csatlakoztatására…

 

A fürdőszobában az őszi/tavaszi időszakban lehet szükség egy kis plusz melegre. A legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás a törülköző szárítóba épített fűtőszál/fűtőpatron. A legtöbb önálló termosztáttal rendelkezik, a beállított érték elérésekor automatikusan kikapcsol. Új kiépítéskor, elektromos felújításkor érdemes gondolni erre, a radiátor alá elektromos kiállást kell készíteni.

 

Laminált padló alá telepített fűtőszalag
Járólap alá szerelt elektromos padlófűtés

Nappalik, konyhák komplett fűtésére kiváló az elektromos fűtőszőnyeg vagy más néven elektromos padlófűtés. Hideg- és meleg burkolat alá egyaránt van telepíthető fűtőszál. Az oldalfalra kivezetett vezetékeket csatlakoztatjuk a rendszer saját termosztátjára, amivel akár heti fűtési ciklust is programozhatunk.

A legtöbb fali klíma már nem csak hűt, de fűteni is tud, kiváló kiegészítést nyújtva egy-egy hideg estén. Az új szabályoknak köszönhetően beszerzése és telepítése csak regisztrált szerelővel lehetséges.

 

 

Az infra panelek, a norvég fűtőpanelek ( Adax, Nobo, Nordart ) telepítése ennél jóval egyszerűbb. A tartókonzol rögzítése után az eszköz készen áll a fűtésre. Megjelenésük dizájnos, működésük hangtalan, vezérlésüknek köszönhetően jó hatásfokkal üzemeltettethetőek. Ezek telepítése után önállóan is képesek egy adott helységet befűteni és megfelelő hőmérsékleten temperálni, akár teljes értékű fűtésként.

Oldalfalra szerelt NORDART fűtőpanel

 

A hőszivattyús fűtés, az elektromos kazán komplett megoldást kínálhat lakások vagy családi házak fűtési és használati meleg víz megoldásához. Bekerülési költségük jóval magasabb az előbb felsorolt alternatíváknál, telepítésük tervezést igényel. A téli időszakban is megfelelő teljesítménnyel rendelkeznek, nyáron akár hűteni is képesek (hőszivattyú).

 

A cikkben található képek nem saját munkák képei. Forrás: internet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük